Közös akciókat tartanak az adventi időszakban a rendőrség bűnmegelőzési és a kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei - hangzott el a Kapos Televízió Hatszemközt című műsorában.

Ezekben a napokban ugyanis hatalmas tömegek járják az áruházakat. Mindenki készülödik karácsonyra és az év végére. Ilyenkor nagy mennyiségű készpénzzel is járkálhatnak a vásárlók és a parkolókban álló autókban hagyott csomagok is vonzóak tudnak lenni a tolvajok számára. Sokan a legalapvetőbb biztonsági dolgokat is elfelejtik a nagy kapkodásban, pedig könnyű belátni, miért kell bezárni a parkoló autót, vagy behúzni a zipzárt a táskán.

A karácsonyi bevásárlások idején a fogyasztóvédelmi szabályokkal sem árt tisztában lenni. Elkerülhetőek például az árucikkek visszacserélésével kapcsolatos félreértések is.

Ha a karácsonyi bevásárlás alatt valakit bűncselekmény ér egy áruházban, akkor a helyszínen lévő rendészeti középiskolásoknak, vagy a 122-nek jelezhetik azt, fogyasztóvédelmi kérdésekben pedig a járási hivataloknál lehet érdeklődni.

Címkék: vásárol, fogyasztóvédő, veszély, ajándék, rendőr, olvasóink kérdezték, karácsony