Július 6-án megkezdődik a 173. hajózási szezon főidénye, melyet a Balatoni Hajózási Zrt. idén nyáron az előző évhez képest egy héttel meghosszabbított - olvasható a társaság honalpján. A főszezon így egészen szeptember 1-ig tart.

A szombaton kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban 15 útvonalon, 21 kikötőből több mint 4.000 alkalommal indulnak a BAHART települési menetrendi járatai. A főidényben a legkedveltebb útvonalakon, így Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve Fonyód-Badacsony között naponta összesen 14-14 járat közlekedik majd. Ráadásul a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon napi 12 alkalommal gyorshajó, Fonyód-Badacsony között pedig napi 16 alkalommal vízitaxi is igénybe vehető.

A kompközlekedésben már korábban, június 21-.én elkezdődött a főidény. A szeptember 1-ig tartó időszakban az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. A forgalmas nyári napokon a kompindulásokat a menetrend felfüggesztésével a Társaság sűríti.

Címkék: főszezon, hajózás, Balaton, olvasóink kérdezték