A korszerűsítést végző cég ma az önkormányzat illetékeseinek és az érintett iskolaigazgatóknak ígéretet tett arra, hogy szeptemberig befejezik a munkálatokat.

Az alábbi felvételek még májusban készültek a Gárdonyi iskolánál. Az intézménynél éppen a tető szigetelését végezték, amikor a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt beázott az iskola. A károk miatt a gyerekeknek ideiglenesen a Klebelsberg Kollégiumban folytatódott a tanítás.

null

A májusi eső azonban nemcsak a Gárdonyi Géza Tagiskolában okozott gondot, hanem a Toldiban is. A tankerültei igazgató akkor azt ígérte: szeptemberben visszatérhetnek az iskolába a tanulók. Ugyanezt ígérte ma a kivitelező is egy, a város érintett oktatási intézményeinek szervezett értekezleten is. Vagyis azt, hogy a város összes oktatási intézményében megkezdődhet szeptember elsején a tanítás, már felújított, energiahatékony környezetben.

- Ez két intézménynél ró rájuk különösen nagy feladatot, a májusi és júniusi esők következtében keletkeztek plusz feladatok miatt, de ennél a két intézménynél is kijelentette a kivitelező, hogy a diákok szeptemberben saját iskolájukban kezdhetik meg a tanítást - tette hozzá Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

A város 2,6 milliárd forintot fordított az elmúlt időszakban 10 iskola komplex fűtés korszerűsítésére, ablakcseréjére, a falak és a tetők szigetelésére, ezen kívül pedig 19 intézményt napelemmel láttak el.

Címkék: gárdonyi géza tagiskola, toldi lakótelepi tagiskola, tanévkezdés, olvasóink kérdezték