Izgalmas játékok várják a gyerekeket a toponári tagiskolában idén nyáron. Július elsejétől 5 héten át jöhetnek az intézménybe a fiatalok, hogy tartalmasan töltsék a nyári szünidőt. A jelentkezéseket az iskolákon keresztül fogadták. Az előzetes felmérések szerint 80-90 gyerek lesz a táborban négy csoportban.

- Igyekszünk minél színesebb programokkal készülni, lesznek sportvetélkedők, kézműves foglalkozások. Beszereztünk néhány új játékot is, hogy a fiatalok hasznosan tudják eltölteni az időt nálunk - tette hozzá Kromjákné Hilt Angéla, a Toponári Tagiskola intézményvezetője.

A nyári napközi mellett a kaposvári önkormányzat a gyermekétkeztetést is biztosítja a rászoruló gyerekeknek. Ezt azok kaphatják meg, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek és jelezték a szociális iroda felé az igényüket.

- A mai napig 43 család 79 gyermeket érintően nyújtotta be igényét a szünidei étkeztetésre és azok a fiatalok, akiknek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága május 1. és augusztus 15. között kerül megállapításra, ők az igényeiket folyamatosan nyújthatják be, hiszen az ő számukra is a megállapítással együtt kiküldésre kerül a nyilatkozat ezen lehetőség igénybe vételéről - mondta Soványné Varga Anita, a Kaposvári Önkormányzat szociális irodavezetője.

Az étkezési támogatás július elsejével indul és augusztus 31-ig tart minden munkanapon. Igénybe vehető a Kodály Zoltán Általános Iskolában, a Tarr Csatár Központi Óvodában, a Madár utcai tagóvodában, a szociális gondozási központban, a Szigetvár utcai, illetve a toponári idősek klubjában.

Címkék: étkeztetés, napközi, olvasóink kérdezték, nyár, kaposvár