A Családháló Alapítvány saját fejlesztésű, okostelefonokra letölthető alkalmazása azzal segíti a kismamák mindennapjait, hogy megmutatja, hol és milyen lehetőség van tisztába tenni vagy megszoptatni a csecsemőket, ha úton van a család.

Az App rengeteg információt ad: kijelzi a helyiségek nyitva tartását az adott időpontban, megtudhatjuk, hogy a helyiség zárható-e, akadálymentesített-e és hogy milyen eszközök találhatóak benne. Az adatlapon feltüntetett fotókon láthatjuk a helyiség berendezését és állapotát. Az applikáció segítségével útvonalat tervezhetünk, szűrhetünk nyitvatartás és távolság alapján is a bababarát helyekre és magunk is értékelhetjük azokat.

Az alkalmazás ezen a linken érhető el.

A sikeres megvalósításhoz számos intézmény, köztük a fővárosi és megyei kormányhivatalok nyújtottak segítséget. A kutatásban a Somogy Megyei Kormányhivatal is részt vett, így bekerült az országos adatbázisba.

Somogy megyében több kormányablakban és ügyfélfogadási helyen van lehetőség a gyermekek ellátására, felszereltségük megfelel az igényeknek, az ügyfelek bármikor használhatják azokat.

Címkék: pelenkáz, okostelefon, családháló, szoptat, applikáció, mobil, gyermek, olvasóink kérdezték