A MÁV Zrt. azt írta, az elvégzett pályafelújításoknak és korszerű motorvonatok beállításának köszönhetően kényelmesebben és gyorsabban lehet eljutni a Balatonhoz, ezért egyre többen utaznak vonattal.

Az előszezoni menetrendváltozások részeként a Budapest-Tapolca vonalon 8.25-kor indul a Déli-pályaudvarról új sebesvonat, amely 12:10-re ér Tapolcára. Már április 6-tól naponta közlekedik 12 órakor Tapolcára tartó gyorsvonat. Ezen a vonalon a Tapolcáról 15:03-kor induló vonat június 14-ig nemcsak vasárnap, hanem szombaton és ünnepnapokon is közlekedik. Június 1-jétől 14-ig a Déli pályaudvarról Tapolcára 10 órakor, illetve onnan vissza 19:03-kor induló vonatok nemcsak hétvégenként, hanem naponta közlekednek.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonalon új vonat indul a Déli-pályaudvarról 10:35-kor Fonyódra, ahová 13 órakor érkezik meg. Ez a járat június 14-ig hétvégén és ünnepnapokon jár, Székesfehérvárig csak Kelenföldön, Balatonaligától Fonyódig pedig mindenhol megáll. Fonyódról 17:39-kor indul vissza Budapestre, Balatonaligáig mindenhol megáll, onnan Székesfehérvár, Agárd, Gárdony, Velencefürdő, Velence és Kelenföld állomáson szállhatnak le vagy fel rá az utasok.

null

Budapest és Keszthely között már április 26-tól közlekedik gyorsvonatpár péntekenként, szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon, ami Keszthelyről 20:48-kor, a Déli pályaudvarról 21:35-kor indul.

A dél-balatoni vonalon új sebesvonat indul a Déli pályaudvarról Balatonszentgyörgyre 18:05-kor, ami június 14-ig közlekedik szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon. Székesfehérvárig Martonvásár, Velence és Gárdony állomásokon is megáll. A Balatonszentgyörgyről 20:32-kor visszainduló személyvonat nem áll meg Kiscséripusztán.

A munkanapokon Székesfehérvárról 19:20-kor Balatonszentgyörgyre induló személyvonat június 14-ig hétvégenként és ünnepnapokon a Déli pályaudvarról indul 18:05-kor sebesvonatként, és Székesfehérvárig Martonvásár, Velence és Gárdony állomásokon is megáll.

A Keszthelyről a fővárosba 16:22-kor induló sebesvonat menetrendje részben megváltozik, nem áll meg Szabadifürdőn és Székesfehérvár-Repülőtérnél, így fél órával rövidül a menetideje. A Keszthelyről 14:22-kor induló személyvonat helyett június 14-ig hétvégén és ünnepnapokon új sebesvonat közlekedik meghosszabbított útvonalon, ami 17:24-kor fut be a Déli pályaudvarra. Székesfehérvárig - Székesfehérvár-Repülőtér megálló kivételével - minden állomáson és megállóhelyen, a Déli pályaudvarig csak Kelenföldön áll meg. Keszthely és Székesfehérvár között pótjegy nélkül lehet utazni.

A Keszthelyről 18:38-kor a fővárosba induló sebesvonat az előszezonban, valamint az augusztus 26-ától szeptember 15-ig tartó utószezonban vasárnaponként közlekedik. Keszthely és Székesfehérvár között pótjegy nélkül lehet utazni a közlemény szerint.

Címkék: máv, vonat, balaton, olvasóink kérdezték