A hét minden napján, éjjel-nappal működő telefonos ügyelet mellett a rendőrséggel közös razziákat is tart Kaposváron a közterület-felügyelet annak érdekében, hogy elkapják mindazokat, akik illegálisan tüzelnek, ezzel zavarva a többi városlakót. A hulladékok elégetése környezetszennyező és a kaposváriak egészségére is ártalmas, ezért döntött úgy a város, hogy fellép az illegális égetések ellen - írja sajtóközleményében a kaposvári polgármesteri hivatal.

illegális szemét

Az égetés mellett az illegális hulladéklerakókat is felszámolja Kaposvár. Ennek érdekében is rajtaütéseket tart majd a közterület-felügyelet a rendőrséggel együtt, s itt is élhetnek a városlakók a 24 órás telefonos bejelentéssel. Kaposvár önkormányzata arra kéri a városlakókat, hogy akik illegális égetést vagy hulladéklerakást látnak, jelezzék azt a közterület-felügyeletnek a 06-30/916-3538 ügyeleti telefonszámon. Aki megszegi a szabályokat, komoly bírságra számíthat.

A razzia április 1-től október 31-ig a hét minden napján, valamint ünnepnapokon is folyamatosan zajlik majd, éjjel-nappal. Az ügyeleti telefonszámra érkezett lakossági bejelentéseket rögtön kivizsgálják a közterület-felügyelők, és ha szükséges, akkor a rendőröket is azonnal értesítik. Ha nem tudnak hívást fogadni, úgy üzenetet is lehet hagyni az ügyeletesnek.

Címkék: égetés, ügyelet, illegális, szemét, razzia, hulladék, olvasóink kérdezték, Kaposvár