Már önállóan öltözködnek a gyerekek miután bejöttek az udvarról a Katolikus óvodában. Bár kint hűvös már az idő, bent egy pólóban is jól érzik magukat. Az intézményben fontosnak tartották, hogy az őszi, megfázásos időszakban állandó kellemes hőmérsékletet biztosítsanak a piciknek.

- A gyerekeknek rétegesebben kellett öltözködniük itt a csoportban, ez kicsit a mozgásukat is befolyásolta, és nagy örömünkre szolgált, hogy a tegnapi napra ahogy érkeztünk az óvodába már minden radiátor meleg volt - tette hozzá Mészáros Ágnes, a Szent Margit Katolikus Óvoda vezetője.

A hőközpontban szeptember eleje óta készen álltak a fűtési szezonra. Több társasház pedig már az előző hétvégén kérte is a fűtés elindítását.

Ma azonban mindenhol bekapcsolták a fűtést, mivel az elmúlt 3 nap átlaghőmérsékelete 10 celsius fok alatt maradt.

- Csaknem 7 ezer lakásban, és közel 300 intézményben indult el a mai nappal a távhőszolgáltatás. Azt kérjük a fogyasztóktól hogy akik esetleg mégsem kérik még a fűtést, azok vagy a diszpécserszolgálatunkon jelezzék, és akkor a kollegáink kimennek és elzárják az adott lépcsőházakat. Ezt egyébként a társaságok közös képviselőinél, a fűtési megbízottnál is kérhetik - tette hozzá Vida Zotmund Alpár, a Kaposvári Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A távhőszolgáltató a jövőben újabb 18 nagy kaposvári intézményt kapcsol majd a rendszerre. Ennek a kiépítése most van folyamatban, ám ez a beruházás nem zavarja a fűtés üzemletetését.

Címkék: kezdés, távfűtés, olvasóink kérdezték, kaposvár