Az extrém hidegre való tekintettel a 24 órás ügyeletet lát el a Városháza, amelynek célja, hogy segíteni tudjanak a rászorulóknak a hidegben.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere arra kéri a kaposváriakat, hogy aki például hajléktalant lát az utcán, jelezze azt, hiszen a hajléktalanközpontban soron kívül fogadják a segítségre várókat. Külön figyeljünk oda az idősekre is, főleg azokra, akik egyedül élnek, netán betegeskednek is! Nekik gondot okozhat ilyen időjárási körülmények között az élelmiszerek, a gyógyszerek beszerzése, vagy az orvoshoz való eljutás is.

Az önkormányzat ügyeleti telefonszáma: 06-20/523-1550

Szita Károly

Kedves Kaposváriak! Szibériai hideget jeleznek az előttünk álló időszakra a meteorológusok. Éjszakánként sok helyen -15 fokig is hűlhet a levegő, és nappal sem lesz sokkal melegebb: - 4, -7 fok...

Hétfő délután óta folyamatosan dolgoznak a hómunkások, a hókotrók éjjel kettő órakor indultak meg. Sószóró-hókotró autókkal és kézi erővel továbbra is folyamatos a munka, elsőként a buszos útvonalakat, főutakat, forgalmas csomópontokat takarítják le, valamint a nagyobb emelkedőket.

Kedden reggel apróbb buszos elakadások még voltak, ezeket hamar sikerült elhárítania a Városgondnokságnak. A buszközlekedés folyamatos, a buszvárókat korábban már alásózták, és kapacitástól függően folyamatosan takarítják.

A Városgondnokság arra kér mindenkit, hogy a zavartalan takarítás érdekében a szűkebb utcákban úgy parkoljanak, hogy a hókotrók elférjenek az úttesten!

Címkék: habazás, hóeltakarítás, segít, idős, Kaposvár, olvasóink kérdezték