A Berki patak medrét másfél kilométer hosszan tiszították ki a vízügy munkatársai a napokban. A közfoglalkoztatottak több mázsa fát vágtak ki az árokpartokon. A kaposszerdahelyi önkormányzat a közelmúltban egy 155 milló forintos pályázatot is beadott, a vízrendezésüket szeretnék megoldani.

"Van egy mélyen fekvő területünk a Rákóczi utca, ahol 4-5 lakóház állandó veszélynek van kitéve. Ezzel a gát és zsiliprendszerrel meg tudjuk oldani, hogy ne kerüljenek veszélybe a lakóházak." - árulta el a település polgármestere, Prépost László

ároktisztítás

A Kaposvári Víztározó környékét jelenleg esztétikai okok miatt kaszálják, a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság közmunkásai ugyanakkor a tervek szerint 300 kilométernyi vízfolyást tesznek rendbe az idén. Ennél, azonban jóval több, csaknem 1500 kilométernyi szakasz tartozik hozzájuk Somogyban.

"A tavalyi évben ezer hektár volt a gépi kaszálásunk és 1500 hektár volt a kézi kaszálás. Ez nagyon jelentős szám. De így is volt olyan terület, ahova nem ért oda a brigád. 3-5 évente egyszer mindenhova legalább odaérünk." - tette hozzá Bencs László, a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Somogyi Szervezetének szakaszmérnöke.

árok

Az utak mentén a közútkezelő, a belterületeken pedig az önkormányzat vagy a tulajdonos kötelessége az árkok rendben tartása. Kaposváron a Városgondnokság végzi ezt a munkát. Több mint 10 közmunkás folyamatosan dolgozik azért, hogy a kritikus helyeken mindig elfolyhasson a csapadékvíz.

Címkék: tisztítás, vízelvezető, karbantartás, árok, Somogy, olvasóink kérdezték