A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. új rendszert vezet be ősztől a lomtalanításban, de a kaposváriak kérésére emellett tavasszal is szervez egy ingyenes gyűjtést.

A pontos utcalistát is tartalmazó naptár letölthető dokumentumtárunkból (a fájlokat utcanév szerint rendeztük).

A lomtalanítási napokon olyan, a háztartásokban keletkező nagydarabos hulladékok helyezhetők ki, amelyek méretüknél fogva a hulladékgyűjtő edényben nem férnek el. Lomnak minősül minden, a szokásos életvitel során felhalmozódott nagydarabos szilárd hulladék: bútorok, edények, szőnyegek, játék.

Nem minősül lomnak az elektronikai hulladék, az építési hulladék, a zöldhulladék, valamint a veszélyes anyagok (növényvédő szerek, olajos kannák, elemek).

null

A szolgáltató arra kéri a kaposváriakat, hogy a feleslegessé vált lomot - lehetőség szerint anyagonként elkülönítve - a forgalmat nem akadályozó módon a megjelölt napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanjaik elé.

A háztartásban keletkező hulladékot minden kaposvári lakos egész évben ingyenesen leadhatja a lakcímkártya felmutatását követően a hulladékudvarban (a 610-es úton a taszári körforgalom előtt). A telep nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig.

01_adria_erdosor_48as

02_erkel_kazinczy

03_kecelhegyalja_nyirfa

04_nyugativanfa_tozike

05_tulipan_zsigmond

Címkék: lomtalanítás, szelektív, hulladék, olvasóink kérdezték, Kaposvár