Másfél hét múlva elkezdődik a zöldhulladék elszállítása Kaposváron és környékén. Idén 15 ilyen alkalom lesz, amelyről a városlakók levélben kapnak értesítést. A lakóknak nincs más dolguk mint zsákoban, kötegekben, vagy valamilyen rendezett formában kitenni a zöldhulladékot a szállítást megelőző napon. Kaposvár és környékének szolgáltatója minden városlakót levélben értesít a szállítási dátumokról. Idén több ilyen alkalom lesz, mint tavaly.

"Mindenki meg fogja kapni a postaládájába bedobva a zöldhulladékgyűjtési naptárat. Amit ő meg fog ebben találni az csak az ő ingatlanára vonatkozó dátumokat fogja tartalmazni, a honlapunkon pedig már a mai napon megtalálhatók a dátumok utca szerint rendezve és minden szükséges információ, ami csak lényeges lehet." - tájákoztatott Trenyik Tamás, a Dél-dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Somogy többi településén ugyanakkor, ahol szintén a Dél-dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. üríti a kukákat, regisztrálniuk kell a lakóknak, ha igénybe szeretnék venni az ingyenes szolgáltatást. Ezt a zoldhulladekgyujtes(kukac)ddhn.hu címen tehetik meg.

Az összegyűjtött zöldhulladékot a kaposvári hulladékkezelő telepre szállítják, ahol értékes komposzt lesz belőle.

Címkék: hulladékkezelő, zöldhulladék, szállítás, gyűjtés, olvasóink kérdezték, Kaposvár