A házak elé kirakott karácsonyfákat idén két alkalommal szállítja el a Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft., igazodva a lakosság szokásaihoz. A kaposváriak többsége vízkereszt után bontja le a karácsonyfát, mások azonban még egy-két hétig feldíszítve tartja a lakásában.

Az első fordulóban január 12-13-án, csütörtökön és pénteken szállítja el a házak elé kirakott fenyőket a közszolgáltató Kaposváron. A második kör két héttel később, január 26-27-én lesz.

A Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. arra kéri a lakosságot, hogy mindent szedjenek le a fákról: a csillagszórókat és a szaloncukorpapírokat is. Ugyanis a cég komposztálja a fenyőket. A megyeszékhelyen már a begyűjtést olyan autóval végzik, ami maga után húzza az aprítógépet.

Vidéken a fenyőfák begyűjtése gyűjtőpontokról fog történni, január 16. és január 20. között. A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás településeinek önkormányzatait értesítette erről a közszolgáltató. Az ő visszajelzéseik alapján, az általuk kijelölt gyűjtőpontra fog menni a gépkocsi.

Az előző évek tapasztalatai alapján Kaposváron mintegy 10-15 ezer darab fenyőfát gyűjt össze a DDHN Kft.

Címkék: szállít, fenyőfa, komposzt, karácsonyfa, hulladék, olvasóink kérdezték