Rendőrök járják a kaposvári temetőket. Szórólapokon tájékoztatják a látogatókat, hogyan vigyázhatnak értékeikre az elkövetkezendő napokban. Mindenkit arra kérnek: legyenek elővigyázatosak!

- A képkocsiban ne hagyjanak apróbb értéket sem, győződjenek meg, hogy a gépkocsi ajtaját lezárták. A temetőben mikor a kegyeletüket lerójják, vagy elhagyják a sírhelyet, vízért mennek, soha ne hagyják az értékeket, táskákat a síron, hiszen egy pillanat alatt eltűnhet az - mondta az SMRFK bűnmegelőzési osztályvezetője, Dr. Jávorszkiné Dr. Molnár Magdolna.

Sokan már ma kihelyezték az emlékezés virágaikat és mécsest is gyújtottak. A legtöbben fontosnak tartják, hogy az ünnepekkor a családdal együtt látogassanak ki elhunyt szeretteik sírjához.

A következő napokban nagyjából 100 ezer ember fordul meg a kaposvári temetőkben. Ehhez a sírkertek nyitva tartási ideje is alkalmazkodik.

- Az elkövetkezendő 5 napon keresztül hosszított nyitvatartással reggel 6-tól este 8 óráig várjuk a temetőlátogatókat. 8-tól délután 4 óráig a temető gondnokságok folyamatosan nyitva állnak, lehetőség van minden temetéssel kapcsolatos ügyet intézni - árulta el a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója, Puskás Béla.

Mindenszentek hétvégéjén a Keleti Temető környékén az egyik fittnes centrum térítésentesen felajánlotta parkolója használatát, ahol 100 gépjármű tud megállni.

Kaposváron ugyanakkor október 31-én a szombati parkolási rend lesz érvényben.

Címkék: temető, virág, olvasóink kérdezték, rendőrség