Amennyiben bárki észreveszi, hogy a környezetében gumi- vagy műanyaghulladékot tüzelnek el, közérdekű bejelentést tehet – ahogyan eddig is – hétköznap 8 és 21 óra között a Közterület-felügyelet ügyeleti telefonjára - írja közleményében a Városháza.

Ezen túl hétvégente reggel 8 és este 20 óra között is lehet élni a lehetőséggel, az ügyeleti szolgálatban lévő közterület felügyelők a bejelentéseket haladéktalanul kivizsgálják és megteszik a szükséges intézkedéseket, ha szükséges soron kívüli vizsgálatot kérhetnek. Ügyeleti időn kívül üzenet hagyható a lenti telefonszámon, ezeket a bejelentéseket is kivizsgálják a szakemberek.

A város számára a legfontosabb, hogy az itt élők egészségesek legyenek, ezért megengedhetetlennek tartjuk azt, hogy szomszédjaikat, az arra sétálókat, vagy a kaposvári gyermekeket bárki is kitegye olyan veszélyes, szennyező és fokozottan egészségkárosító füstnek, mint amilyen a gumi és műanyag füstje. Ezért rendelte el Szita Károly polgármester a razziát.

A fokozott ellenőrzés kiterjed az ebeket szabálytalanul sétáltató gazdákra is, mindkét esetben felelősségre vonhatják a jogsértőket.

A Közterület-felügyelet ügyeleti telefonszáma: +36-30/916-35-38

Címkék: fekete füst, közterület-felügyelet, szemét, égetés, gumi, olvasóink kérdezték