Tavaly nyáron jelentkeztek a betegség tünetei a most ötéves Gergőn, de akkor még a család sem gondolt a legrosszabbra. Néhány vizsgálat után azonban kiderült, hogy nagy a baj. A kisfiúnál agydaganatot diagnosztizáltak.

Az azonnali műtét után kiderült, hogy rosszindulatú daganatról van szó, ráadásul áttéteket is találtak az orvosok. A folyamatos kemoterápiás kezelések után, idén áprilisban végre úgy tűnt, hogy Gergő tünetmentes. A kiújulás veszélye miatt viszont őssejtbeültetésre volt szükség.

Ez a nyár elején sikeresen megtörtént, június 25-én pedig haza is engedték a kórházból a kisfiút. Haza, de mégsem az otthonába.

Minden segítség jól jönne a családnak.
Minden segítség jól jönne a családnak.

- Egyelőre a nagymamánál lakunk, mivel a mi lakásunk alkalmatlan egy ilyen beteg gyermek gyógyulásához. Jelenleg is küzdünk, hogy egy másik lakást, vagy a sajátunkat az ő igényei szerint rendbe lehessen hozni, de a mi anyagi helyzetünk ezt már nem engedi meg - nyilatozta honlapunknak Gergő édesanyja.

Niklai Andrea ugyanis nehéz anyagi körülmények kezett nevelnie a három gyermekét. Gergő mellett még két kislány is a család tagja, az egyikük ráadásul szintén tartósan beteg.

A család bármilyen segítséget szívesen fogad, hiszen egyre kilátástalanabb a helyzetük. Elérhetőségükhöz szerkesztőségünkön keresztül juthatnak hozzá.

Címkék: gergő, őssejtbeültetés, agydaganat, csokonyavisonta, felhívás, segítség, olvasóink kérdezték