Siófok kedvelt célpontja a balatoni horgászoknak. Egy átlagos napon rengeteg horgász van a kikötő mólóján. Mike Fries Kanadából költözött a Balatonra, azóta napi renszerességgel kijár a tóhoz. Szerinte a tavasz a legideálisabb időszak a pontyfogásra, neki már 18-at sikerült szákolnia idén. De nyáron se unatkozik, hiszen akkor meg a keszegek jönnek szép számmal.

Horgászok a siófoki mólón
Horgászok a siófoki mólón

A kanadai horgász tapasztalt, és rég óta horgászik a Balatonon, így ő birtokában van minden, számára fontos információnak, de a nyári időszakban ezrével érkeznek a vendéghorgászok a Balatonra, akik számára most készült egy igen hasznos adatbázis. A térképes, keresővel ellátott számítógépes adatbázist a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. fejlesztett ki a közelmúltban.

"Ez egy térképes adatbázis. Ez azt jelenti, hogy egy Google maps alapú műholdképes térképről van szó, amin be vannak jelölve olyan információk, amelyek a horgászoknak hasznosak lehetnek." - árulta el kérdésünkre Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere.

A térképes adatbázisban rengeteg információ megtalálható
A térképes adatbázisban rengeteg információ megtalálható

A horgászok örülnek az új webes megoldásnak. Azért is, mert az adatbázis folyamatosan bővül, másrészt alkalmazkodik az időszerű állapotokhoz is. Az internetes felületről a többi között a parti horgászat lehetőségeiről, a horgászjegyek értékesítési pontjairól, csónakbérlési, illetve kikötési lehetőségekről, valamint szálláshelyekről lehet információkat szerezni.

Aki kíváncsi az oldalra, az itt tekintheti meg.

Címkék: halgazdálkodás, térkép, adatbázis, horgászat, Balaton, olvasóink kérdezték