14 hagyományos parkolót, illetve egy mozgáskorlátozottaknak kialakított a parkolóhelyet alakít ki a város a Nemzetőr Sori Óvoda melletti elhanyagolt zöld területen. Reggel és délután ugyanis alig tudnak a szülők megállni a környéken, amikor hozzák, vagy viszik a gyerekeket.

Ezen a kopott földsávon egy hónap múlva kiépített parkolóhelyek lesznek
Ezen a kopott földsávon egy hónap múlva kiépített parkolóhelyek lesznek

Az óvóda kerítésénél egy gyalogos járdát is kialakítanak a biztonságos közlekedés érdekében. A parkolók térkővel lesznek burkolva. A Honvéd utcai óvóda parkolóinak kialakításával a szeptemberi tanévkezdésig végezni akar a Városgondnokság.

"Itt a közintézmények, az óvóda, illetve a bölcsőde közelségére való tekintettel úgy gondolta az önkormányzat, mostmár többszöri lakossági kérésre, hogy egy külön parkolót alakít ki itt az óvoda és a bőlcsőde melletti területen." - árulta el Herczeg Attila, a Városgondnokság vezetője.

Ma már dolgoztak a szakemberek az Ady Endre utcában. Itt több részletben, az utca teljes hosszában cserélik le a térköveket.

A térkő cseréje folyik az Ady Endre utcában
A térkő cseréje folyik az Ady Endre utcában

A Polgármesteri Hivatal Műszaki és Pályázati Igazgatóságának irodavezetője elmondta, hogy tavaly volt a garanciális bejárás, ahol tapasztalták, hogy az Ady Endre utcában rendkívül csúnyán lekopott a térkő burkolatnak a felülete.

"A ZÁÉV Zrt. az 5 éves garanciális kötelezettségén belül vállalta, hogy ki fogja cserélni. Most szállították le a gyártó cégtől a megfelelő mennyiségű térkövet és gyakorlatilag ennek a cseréje folyik a ZÁÉV részéről." - tette hozzá Szilágyi Edit.

A szakemberek a munkálatokat szakaszosan csinálják, mivel a következő hetekben több, közterületi nagyrendezvény is lesz a belvárosban. Olyankor a munka természetesen szünetel, hiszen akkor nem tudják a térkövek cseréjét elvégezni.

Címkék: Nemzetőr sori óvoda, térkő, Ady Endre utca, parkoló, felújítás, olvasóink kérdezték