Benkó Jánosné 8 évet dolgozott a cégnél. Szerette a munkáját, tavaly év elején azonban két havi bérüket nem fizették ki, majd fel is mondtak a dolgozóknak. A nő azonnal bírósághoz forult. Meg is nyerte a pert, de a fizetésével azóta is adós a cég, ráadásul nemcsak az övével.

- Huszonhatan dolgoztunk mint szociális gondozó. És falun belül dolgoztunk itt dolgozott mindenki. Tulajdonképpen a kis öregek nagyon hiányoltak bennünket hogy miért mondtunk fel, meg mit tudom én. De ha nem fizetnek akkor nyilván, hogy nem dolgozunk. És olyan 240-250 ezer forinttal tartoznak nekünk - mondta Benkó Jánosné.

null

Mivel a cég Miskolcon van bejegyezve, az ügy egy nyíregyházi végrehajtóhoz került. Kerestük a végrehajtót, de adásunkig nem vette fel a telefonját. Azóta a tulajdonosok új néven hasonló vállalkozást alakítottak.

A sértettek közül csak egy ember vállalta a nyilvánosságot. A szociális gondozók többségét ugyanis újra felvette az újraindult cég. Ők attól attól tatranak ha beszélnek, elbocsájthatják őket.

null

Az új céget szintén Miskolcon jegyezték be. Kerestük őket telefonon és személyesen is. A megadott címen azonban nem találtuk a szociális centrumot.

Az irodaházban pedig semmit sem tudnak róluk. Pedig az interneten a hirdetésüket is megtaláltuk. Ebben azt írják, hogy újra várják a szociális munkások jelentkezését.

Címkék: szövetkezet, szociális, pénz, olvasóink kérdezték