"Időben tegyék ki a lakók a házuk elé a szelektív hulladékgyűjtő edényeket!" - hívja fel a figyelmet a közszolgáltató. A Dél-dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft-hez ugyanis több észrevétel is érkezett a napokban.

A lakók arra panaszkodtak, hogy a vegyes hulladékot ugyan elszállította tőlük a cég, ám az úgynevezett kék kukákat nem ürítette. Trenyik Tamás, a DDHN Kft. ügyvezetője elmondta: "az eseteket megvizsgálva kiderült, hogy a város egyes részein, például Toponáron is az emberek megszokták, hogy délután jár arra a hulladékgyűjtő gépkocsi, ezért többen csak addigra helyezik ki az edényeket. Csakhogy a szelektív hulladékot elszállító jármű nem egyidőben érkezik a másikkal, a kettő egymástól független járat."

Vagyis a közszolgáltató ugyanazon a napon üríti mindkét edényt, de nem egyszerre: míg adott esetben például a vegyes hulladékot délután, a szelektívet viszont már reggel elviszik. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy a kék kukákat időben, vagy előző este, vagy kora reggel helyezzék ki a házak elé.

Címkék: Kaposmenti, gyűjt, kuka, szelektív, olvasóink kérdezték, hulladék