Október 22-én a pénteki menetrend érvényes. Október 23-án a szombati, október 24-én az ünnepnapi, október 25-én már a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A hosszú hétvégén, elsősorban október 22-én és október 25-én az utazási szokásokhoz igazodva és a lefoglalt helyek figyelembe vételével az InterCity vonatok több kocsival járnak.

A megnövekvő forgalom miatt célszerű elővételben megváltani a menetjegyeket!

Az óraigazítás hajnalán a kettő és három óra között közlekedő vonatok azon az állomáson térnek át a téli időszámításra, ahol éppen tartózkodnak. Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás: a Bécs–Budapest–Bukarest között közlekedő Dacia nemzetközi vonat mindkét járata a békéscsabai állomáson várakozik a téli időszámítás szerinti indulási idejére.

Néhány nemzetközi vonatot a külföldi vasúti hálózaton ér az óraigazítás. Így például a Beograd nemzetközi gyorsvonat, a Serdika InterCity, a Metropol EuroNight, az Ister EuroNight, a Corona InterCity, a Kálmán Imre EuroNight, a Latorca InterCity, a Hargita InterCity és a Wiener Walzer EuroNight a külföldi vonalakon tér át a téli időszámításra.

Címkék: menetrend, vonat, vasút, olvasóink kérdezték