- Többször előfordult az elmúlt néhány esztendőben, hogy néhányan arra panaszkodtak, hogy az az útszakasz, vagy járda, amit a házuk előtt felújítottunk, nem megfelelően lett kijavítva: megsüllyedt az aszfalt, magas a padka, vagy éppen a kocsibejárók váltak nehezen megközelíthetővé. Épp ezért döntöttünk úgy, hogy ezentúl másképp cselekszünk: addig nem minősítjük késznek az elvégzett munkákat, amíg az ott élők, az arra járók nincsenek azzal megelégedve – mondta Szita Károly polgármester a bejáráson.

A jelenleg is zajló 500 millió forint értékű Bereczk Sándor Út-, és Járdafelújítási Program kapcsán a város az érintett utcákban élőket levélben értesíti a műszaki átadás-átvétel időpontjáról, s egyben arra kérik őket, hogy jöjjenek el, nézzék meg és véleményezzék a kivitelezést. A lakók észrevételeit pedig önkormányzati képviselőjük továbbítja a kivitelező felé.

A Sikálós úton élők 11 éve kérték először, hogy építsen ki a város közvilágítást. Mivel az áramszolgáltató ezt nem tette meg, a város most önerőből fejlesztett: 15 db 36 W-os lámpatestet helyeztek ki, amely az ott élők biztonságérzetét is növeli.

A beruházás része a Bereczk Sándor Út-és Járdafelújítási Programnak, amelynek keretében 32 utcában felújítják az útburkolatot, 42 helyszínen kijavítják ki a járdát, több helyen új járdaszakaszt építenek. 20 utcában csapadékcsatorna épül, 59 buszvárót újítanak fel vagy cserélnek ki, 6 helyszínen pedig fejlesztik a közvilágítást.

Címkék: sikálós, villany, oszlop, 2013, utca, olvasóink kérdezték