A kaposvári megemlékezések hétfőn a Nagy Imre téren folytatódtak, ahol M. Kiss Sándor Széchenyi-díjas magyar történész, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgató-helyettese mondott beszédet.

A Berzsenyi parkban, a Szabadság angyala szobránál, pedig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Intézetének színész növendékei adtak műsort.


Az 1956-os hősökre emlékezik KaposvárAz 1956-os hősökre emlékezik KaposvárAz 1956-os hősökre emlékezik KaposvárAz 1956-os hősökre emlékezik KaposvárAz 1956-os hősökre emlékezik KaposvárAz 1956-os hősökre emlékezik KaposvárAz 1956-os hősökre emlékezik KaposvárAz 1956-os hősökre emlékezik KaposvárAz 1956-os hősökre emlékezik Kaposvár
Az 1956-os hősökre emlékezik Kaposvár
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

"Dicsőség a Hősöknek!" Ezzel a címmel Szita Károly polgármester tett közzé fotósorozatot a vásori megemlékezésekről:

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján, hétfő délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

A zászlót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar, a 32. testőr ezred, a Gróf Nádasdy Ferenc huszárosztály és a nemzeti lovas díszegység.

fotó: MTI/Bruzák Noémi
fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kaposvári programsorozat pénteken kezdődött a Hősök templománál. Hétfő este a Csiky Gergely Színházban az is kiderül, ki kapja idén a "Szabadságért Kaposvár Emlékérmet".

Címkék: szabdságharc, forradalom, nemzet, szabadság, október 23, hős, 1956, megemlékezés, kultúra, Kaposvár