Jó tanuló roma fiatalok vehettek át ösztöndíjat ma Kaposvár polgármesterétől a városháza dísztermében. A támogatásra azok jogosultak, akiknek a tanulmányi átlaguk megfelelő és vállalják, hogy továbbtanulnak, illetve hogy középfokon vagy felsőfokon szakképesítést szereznek.

A pályázatnál magasabb összegű ösztöndíjat kapnak azok a tanulók, akik az oktatás, az egészségügy, a közbiztonság vagy a közigazgatás területén végzik tanulmányaikat. Ettől is függően a havi támogatás összege 4 és 16 ezer forint között mozog.

Az országosan is kuriózumnak számító, 1995-ben bevezetett ösztöndíj célja, hogy a roma származású fiatalok minél magasabb végzettséget és képzettséget szerezzenek, amely majd a munkába állásukat is megkönnyíti - mondta az átadón Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki erőfeszítéseiket meg is köszönte a fiataloknak: "Nagyon hálás vagyok nektek, mert ezzel nemcsak önmagatoknak és a családotoknak nyújtotok segítséget, hanem a városnak is, Kaposvár közösségének is."

A pályázat egyre népszerűbb a jó tanuló roma fiatalok körében, így a város idén megemelte annak keretösszegét és már 3 millió forintot oszt szét a tanulók között.

Címkék: tanul, ösztöndíj, szakma, diploma, város, roma, diák, közösség, kultúra, Kaposvár