Radnóti Miklós költészete is szóba került a közgazdasági technikum érettségire felkészítő konzultációján. A diákok iscsoportban, az óvintézkedések betartása mellett készülnek az érettségire.

- Sokkal könnyebben átvesszük így a tananyagokat, jobban fel tudunk készülni az érettségire - nyilatkozta kérdésünkre a végzős Hegedüs Patrícia.

A diákok azt mondják: ezek az interaktív, személyes órák nagyon hiányoznak nekik és sokan a továbbtanulásuk miatt is fontosnak tartják ezeket az alkalmakat.

Keczeli László, a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum igazgatója elmondta, az intézményben több mint 100, érettségi előtt álló diák él a konzultáció lehetőségével. Ez a létszám, a járványügyi óvintézkedések miatt komoly szervezőmunkát igényel az iskola részáről.

A szomszédos Táncsics Mihály Gimnáziumban szintén a napokban kezdődtek el az érettségi konzultációk.

- Vannak olyan tantárgyak, ahol gyakorlati feladatok is vannak. Kísérleteket kell elvégezniük a diákoknak, ebben is próbálunk nekik segíteni - tette hozzá a gimnázium igazgatója, Vámosi László.

Az érettségi általános követelményei egyébként két év múlva megújulnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint a vizsgákon a jövőben nagyobb szerepe lesz a tanulók kreativitásának és problémamegoldó képességének.

Címkék: felkészítő, középiskola, érettségi, kultúra