Hagyományaihoz hűen határon túli rászoruló családokat is támogat karácsonyi adománycsomagokkal az Ökumenikus Segélyszervezet. Beregszászban és Marosvásárhelyen sokgyermekes családoknak, árváknak és időseknek juttatják el a több száz karácsonyi csomagot a munkatársak.

December 17-én beregszászi központjának látókörében élő 50 gyermek és családjaik számára ad át karácsonyi csomagot az Ökumenikus Segélyszervezet. Az adományoknak köszönhetően idén is kerülhet ajándék a beregszászi Biztos Kezdet Gyerekházat illetve a Tanodát látogató nehéz sorsú gyerekek és családjaik karácsonyfája alá. A tartalmas élelmiszercsomagokba liszt, cukor, étolaj, rizs, hajdina, tea, száraztészta, levestészta, pástétom, fűszerek, konzerv zöldségek, a karácsonyra gondolva pedig csokoládé, keksz, kakaó, és további édesség is került.



A korábbi évekhez hasonlóan, a Segélyszervezet idén is gondol a marosvásárhelyi árvákra, idősekre és családokra is: a Lazarénum Alapítvány intézményeit és a látókörükben élő 170 maros megyei nehéz sorsú sokgyermekes családot támogatva ad át karácsonyi adományt Erdélyben. A szállítmány tartalma összesen több mint 6 tonna tartósélelmiszer és gyümölcs.

A segélyszállítmány része továbbá az Unilever által, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül felajánlott tisztító- és fertőtlenítőszer adomány, mely erdélyi magyar közösség által fenntartott szociális intézmények támogatására elkülönített adomány. A Segélyszervezet saját forrásából vásárolt védőruházattal is segít, amely az idősek biztonságos ellátása során kerül majd felhasználásra.

Az adomány a családok ellátása mellett fél évre biztosítja egy 35 fős napközi otthonos gyermekotthon, egy 22 fős árvaház és az 52 fős idősek otthona tartósélelmiszer és tisztítószer ellátását.

Címkék: Ökumenikus Segélyszervezet, Kárpátalja, Erdély, rászoruló, adomány, kultúra