Gumiabroncsból készült hóember, kartonból készült mézeskalács házikó, szemétből készült betlehem - igazán különleges, hulladékok újrahasznosításával készített karácsonyi dekorációk közepette várja az Ökumenikus Segélyszervezet a rászoruló gyermekeket mikulásünnepségén a kaposvári Biztos Kezdet gyerekházban.

„A meseudvar megépítésénél két dolgot tartottunk fontosnak. Az egyik, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól megismerhessék a környezettudatosságot, találkozzanak például az újrahasznosítás fogalmával. A különleges installáció másik célja pedig az, hogy a kedves figurákkal mosolyt csaljunk a gyerekek és a felnőttek arcára. S bár a járványhelyzet miatt szabadtéren tartott eseményen érintkezésmentes lesz az ajándékátadás is, a lényeg megmarad: egyetlen gyermek sem távozik üres kézzel!” - mondta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári intézményének vezetője.


Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.
Környezettudatos meseudvar az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházában.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyprogramjait és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. A Tesco áruházakban december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.

Címkék: hilladékcsökkentés, környezettudatos, újrahasznosít, Biztos Kezdet Gyermekház, Mikulás, Ökumenikus Segélyszervezet, rászoruló, ajándék, kultúra, Kaposvár