Az Országgyűlés 2012-ben nyilvánította november 25-ét a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjává. Ennek alkalmából a Magyar Nemzeti Múzeum Málenkij Robot Emlékhelyén minden évben megemlékezést szervez. Bár az idei ünnepi összejövetelt a világjárvány megakadályozza, mégsem mondtak le a közös emlékezésről. A Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” - Kényszermunka a Szovjetunióban kiállítást egy különleges online alkalmazás segítségével teszik elérhetővé, bejárthatóvá és megérthetővé.

A linken keresztül önállóan is megtekinthető a tárlat, de lehetőség van online foglalkozás keretein belül is felfedezni a kiállítást.

A múzeumpedagógiai foglalkozáson a diákokat úgy vezetik végig a Málenkij Robot Emlékhely kamráin, mintha valóban a tárlatot járnának végig. Menet közben elsődlegesen az iskolai tananyagot kiegészítő, a kíváncsiságot felkeltő interaktív módon mutatják be az emlékhelyet.

A foglalkozás hossza 45 perc, a részvétel ingyenes!

Jelentkezni két munkanappal a választott időpont előtt az alábbi elérhetőségen lehet: malenkij(kukac)mnm.hu

Ha bármilyen kérdés van, az említett e-mail címen, illetve a 06 30 701 5223 -es telefonszámon munkanapokon 9-17 óra között állnak az érdeklődők rendelkezésére.

 

 

Címkék: elhurcol, munkatábor, Szovjetunió, gulág, nemzet, emlék, múzeum, kultúra