Földes Tamás, a Budapesti Operett Színház színművésze kapta a Kaszás Attila-díjat a kaposvári Csiky Gergely Színházban tartott pénteki Országos Színházi Évadnyitón - írja az MTI. A díjátadó gála előtt színházi szakmai konferenciát tartottak a teátrumban.

Az idei Országos Színházi Évadnyitó gáláján adták át a Hevesi Sándor-díjakat is, amelyet idén Bán Teodóra kulturális menedzser, Árkosi Árpád rendező és Monori Lili színésznő kapott meg. A díjakat Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár adta át.

A koronavírus helyzet miatt az eseményt zárt ajtók mögött rendezték meg, a gálát szeptember 15-én 21 órától az M5 csatornán lehet megtekinteni.

Az Országos Színházi Évadnyitó előtt rendezték meg a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának kezdeményezésére és a Csiky Gergely Színház együttműködésében a Párbeszéd a magyar színház jövőjéről 7. című előadóművészeti szakmai konferenciát. A találkozó célja az volt, hogy áttekintse a hazai színházi élet aktuális kérdéseit és konstruktív beszélgetések keretében lehetséges válaszokat adjon azokra. A színházművészet szinte minden területéről érkező résztvevők megfogalmazták a szakma jövőjéről alkotott elképzeléseiket is. Az eseményen részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere is.

Címkék: Hevesi Sándor díj, Kaszás Attila díj, évadnyitó, Csiky, színház, kultúra