Csütörtök este évadzáró társulati ülést tartott a Csiky Gergely Síznház. Az évadértékelő beszédet követően sor került a teátrum saját díjainak az átadására is.

Dr. Fülöp Péter igazgató és Olt Tamás művészeti vezető Hunyadkürti Györgynek, a Jászai Mari -díjas, érdemes művésznek és Székely György ügyelőnek adományozta az Örökös tagság címet. Székely György a díszévad alatt ünnepelte 50 éves jubileumát a teátrumban.

Az eseményen átadták a Komor István vándorgyűrűt is. A társulat művészei minden évben megszavazzák, hogy a színművészek közül ki kapja meg a vezetőség által alapított elismerést, jutalmazva ezzel a kiemelkedő művészi munkáját. Idén Nyári Oszkár vehette át az elismerést.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Átadták a Fogaskerék vándordíjat is, melyet a társulat egy nem művész tagja kap, az áldozatos és kimagasló szakmai munkájáért. Ezt a díjat Kiss István kelléktárvezetőnek ítélték oda.

Stefánszky Istvánt, Benedek Dánielt és Zsíros Lindát is köszöntötték az este során, Ők voltak ugyanis azok, akik a legtöbbet voltak színpadon a díszévad során.

Az évadzáró társulati ülés vendége volt dr. Pintér Rómeó alpolgármester is, aki elismerését fejezte ki a társulatnak a vírusveszély alatti áldozatos munkájáért. A teátrum igazgatója, Dr. Fülöp Péter pedig köszönetet mondott Kárpáti Tímea képviselő asszonynak, hogy lehetővé tette és segítette a kaposvári Erkélyből Páholy program létrehozását.

Címkék: évadzáró, díjátadó, csiky gergely színház, kultúra