A Vaszary park tavalyi átadásával egy új városrész alakult ki a kórház egykori déli tömbjének helyén. Az épületkomplexum területén most okospark, játszótér és parkoló van, de néhány épület megmaradt, és új szerepkörrel új életre keltek. Ide tartozik az egykori kápolna épülete is, amelyet felújítottak és a Bábszíntér társulat székhelye lett végül.

Az épület ünnepélyes átadására szombat délután került sor. A teátrum szimbolikus kulcsát Szita Károly polgármester adta át a nagy számban jelenlévő gyermekközönségnek. Az átadóról és az eseményt kísérő színes előadásokról, illetve programokról egy videós összeállítást is készítettünk:

Pályi János, a Bábszíntér művészeti vezetője kiemelte, hogy az állandó játszóhely lehetőséget ad arra, hogy a Bábszíntérnek állandó társulata legyen a jövőben. Kitért arra, hogy évente 160-180 előadást tartanak elsősorban Kaposváron és környékén, eddig többnyire művelődési házakban léptek fel, nézőik száma eléri a 18 ezret. A tárulat emellett pedagógus bábműhelyeket, gyermekbábjátékos-találkozókat, képzéseket is szervez Kaposváron.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: átadó, Bábszíntér, műsor, gyerek, színház, kultúra