Az Agrárminisztérium támogatásával május 10-én a Madarak és fák napján elindul az országos online erdei iskola sorozat. A program keretében a résztvevők olyan témákkal ismerkedhetnek meg, mint a papírfecske hajtogatás, a madár-konyha menüsora, az erdei gyógynövények titkai, vagy az erdei kabalák készítése. A foglalkozások célja, hogy a gyerekek jelen helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésének élményéből, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, illetve hogy a közösségi médiában megosztott órák segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban - írja közleményében a SEFAG Zrt.

online erdei iskola

Az első videó a Madarak és fák napján, május 10-én 10 órakor kerül ki az Országos Erdészeti Egyesület Facebook oldalára, ahol a Pilisi Parkerdő Budakeszi Vadasparkjának erdőpedagógusa a madarak és a fák szoros kapcsolatát mutatja be, „Madár konyha a fákon és a fák körül” címmel. A SEFAG Zrt. Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolája pedig az év fáját és az év madarát mutatja be, egy játék kíséretében, amely május 19-étől érhető el a felületen.

Az elsősorban az általános iskolás korosztálynak szóló videók elérhetőek lesznek az erdőgazdaságok Facebook oldalain és az Országos Erdészeti Egyesület Youtube-csatornáján is. A tervek szerint a tanév végéig minden nap egy-egy 15-20 perces online foglalkozás anyagát teszik közzé. Az erdőpedagógusok és erdészeti szakemberek által összeállított programban olyan témák szerepelnek, mint a nyomolvasás és nyomkeresés, gyógynövényismeret, az égig érő fák, vagy a víz útja az erdőben.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: erdei iskola, sefag, online, kultúra