Az államfő a közmédiában sugárzott beszédében azt mondta: "Ha most, bezártságunk idején, tudunk várakozni, önként lemondunk a nagyobb térről, a nagyobb szabadságról, azzal teret adunk a legfontosabbnak: a gyógyulásnak!"

A köztársasági elnök azt is kiemelte: az esztendő kezdetén senki nem gondolta, tavaszra feje tetejére áll a világ és rendhagyó húsvétra kell készülni. "Márpedig 2020 tavaszán új időszámítás kezdődött a világban: újévi lehetőségek helyett félelem és bizonytalanság, fejlődés helyett visszaesés, szabadság helyett korlátok."

Áder János azt is aláhúzta, "Már most sokan vannak közöttünk, akik gyászolnak, még többen, akik a betegséggel küzdő szeretteikért aggódnak. Elvesztettük biztonságérzetünket, a szabad mozgás lehetőségét, sokaknak került veszélybe munkája, megélhetése, természetes, hogy az egyre csak gyarapodó veszteségeink szomorúvá, elkeseredetté tesznek minket. (...) Ha elfogadjuk a ránk vigyázók figyelmeztetését, az új, és olykor nehéz szabályokat, mindannyian részesei leszünk a járványt leküzdő erőfeszítésnek." 

Áder János köztársasági elnök nagypénteki beszéde

Ez a húsvét nem a közös ünneplésről szól. Hanem a segítségnyújtásról, a köszönetről és a türelemről! Áder János köztársasági elnök nagypénteki beszéde.

Címkék: államfő, türelem, Áder János, Húsvét, köztársasági elnök, köszönet, kultúra