Valami szuper jó készül gyülekezetünkben! Így kezdődik a Kaposvári Evangélikus Egyházközség Facebook felhívása, melyben a koronavírus okozta nehézségek, ideiglenes templombezárások ellenére megpróbálják lelki tartalommal megajándékozni az online lehetőségek között híveiket! A felhívás célja, hogy Húsvétig - az internet adta lehetőségeket kihasználva - közösen olvassanak el egy bibliai könyvet.

Mert amikor minden bezár, valami kinyílik! Ez pedig a felhívás mottója, melyben arra akarják felhívni a gyülekezet vezetői a figyelmet, hogy a nehézségek között is meg kell találni a lehetőségeket, arra hogy töltekezzünk, erőt gyűjtsünk. 

MINDEN NAP - Amikor minden bezár, valami kinyílik!

Csatlakozz Te is kihívásunkhoz! Éljük át együtt a csodát, hogy Isten igéje a legnagyobb félelmek és nehézségek közepette is megérint, reményt és erőt ad! Kih...

Az Evangélikus Püspöki Körlevél hatására született a gondolat, arról, hogy folyamatos lelki tartalmakkal ajándékozzuk meg híveinket ezekben a nehéz időszakokban - fogalmazott a gyülekezet lelkésze Pongráczné Győri Boglárka. A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, Szemerei János ugyanis arra kérte az összes dunántúli evangélikus közösség vezetőit, hogy virágvasárnapig ne tartsanak se istentiszteletet, se gyülekezeti alkalmakat. A kaposvári evangélikusok vezetői mindezt a kérést elfogadva március 15-én tartották utolsó istentiszteletüket, majd kihirdették a gyülekezetnek az ideiglenes bezárást. 

A gyülekezet élete azonban nem állhat meg, még ilyen próbás időszakban sem, hiszen a közösség lényege az Istennel és egymással való találkozás. A lelkészek a gyülekezeti tagokkal összefogva végül úgy döntöttek, hogy a személyes találkozás lehetőségét az online térbe helyezik át és egy programsorozatot dolgoznak ki.

A Húsvétig tartó - interneten mindenki számára elérhető - programnak, a beszédes címe: „Minden nap”. A kihívás lényege, hogy a templom lelkészei minden nap megosztanak egy-egy rövid igeszakaszt egy adott könyvből és azt pár mondatban meg is magyarázzák, majd arra kérik a csatlakozó érdeklődőket, hogy az igeszakaszt otthon olvassák el. Ennek a módszernek és a lelkészi vezetés segítségének köszönhetően Húsvét vasárnapjáig egy teljes bibliai könyv elolvasására lesz lehetőség és egy közös cél köré gyűjtik a híveket.

A „Vlogos” napi bejelentkezéseket a lelkészek a Kaposvári Evangélikus Gyülekezet Facebook oldalán fogják megvalósítani, de az online eszközökkel nem rendelkezők számára a gyülekezet, papír alapú hírlevelében is kiküldi az olvasnivaló igeszakaszokat.

"Vlogos""kezdetek - Csináljunk valami mást

Sziasztok! Nagyon izgulunk a mai nap miatt! Még sosem csináltunk vlogot, bejelentkezéseket, nem léptünk ki az Istentisztelet adta komfortzónából. A koronavír...

A mindennapos bejelentkezések mellett két élő eseményre is sor kerül az interneten keresztül. Csütörtökön délelőtt 10 órától a gyülekezet Youtube csatornáján egy-egy történet dolgoznak fel érthető, láttató módon a közösség lelkészei, amit nem csak a gyülekezeti tagoknak, de az otthonról tanuló hittanosoknak is szánnak. Ezt a felvételt minden felsős és gimnazista evangélikus hittanosnak meg kell tekintenie és a hittanárok segítségével feladatok kapcsolódnak az elhangzott gondolatokhoz.

Vasárnap délelőtt 10 órától pedig - a már egy éve tartó - online „Élő Istentisztelet” megtekintésére lesz lehetőség a „kaposvari evangélikus” Youtube csatornán. Az istentisztelet a templomból lesz közvetítve, egy-egy gyülekezeti vezető bevonásával.

A Bibliaolvasó sorozat nyitó bejelentkezése ma este 20 órától tekinthető meg a gyülekezet Youtube csatornáján, melyben a lelkészek felfedik az érdeklődők számára azt a könyvet, amelyet közösen olvasnak végig az elkövetkező hetekben.

A játékos online kihívásra az evangélikus közösség minden érdeklődőt vár, és bíznak abban, mire véget ér a játék, újra elkezdődhet az élet országunkban és városunkban.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: lelkész, Biblia, Isten, evangélikus, hit, húsvét, közösség, Kaposvár, kultúra