Az Egyetem, valamint az Agrár- és Környezettudományi Kar vezetőivel tárgyalt a Szudáni Köztársaság budapesti Nagykövetségének követ-tanácsosa hétfőn, a Kaposvári Egyetemen.

- Szudánban hatalmas probléma az élelmiszerhiány, ezért szükségünk van olyan szakemberekre, akik enyhíteni tudnak ezen. A Kaposvári Egyetem Agrár – és Környezettudományi Karán színvonalas képzés és kiváló kutatómunka folyik, ezért kértük az intézmény segítségét -  hangsúlyozta Hassan Ali Osman.

A tervek szerint már szeptemberben Kaposvárra érkeznek a szudáni diákok, akik továbbképzési programokban vesznek majd részt.

- A baromfi árutermelés és menedzsment, a szarvasmarhatenyésztés és menedzsment valamint a vetőmag-előállítás területei iránt érdeklődtek elsősorban a szudáni partnerek. A három angol nyelvű programot már kidolgoztuk és várjuk a hallgatókat - fogalmozott az eseményen Dr. Áprily Szilvia az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánhelyettese.

A Kaposvári Egyetem egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy nemzetközibbé váljon, növelje az intézménybe érkező külföldi diákok számát, és még szélesebb választékot kínáljon az idegen nyelvű képzésekből.

null

A kiváló oktatási és kutatási eredményekkel rendelkező Agrár- és Környezettudományi Kar az elmúlt években már számos lépést tett annak érdekében, hogy ismertségét nemzetközileg is növelje. Projektekben és együttműködésekben vesz részt a világ számos pontján, külföldi diákokat fogad mester és doktori képzések keretében, saját hallgatói és oktatói pedig külföldi tanulmányutakon, cseréken szereznek nemzetközi tapasztalatokat.

A szeptembertől induló továbbképzések egy teljesen új kezdeményezést jelentenek, amely szintén szolgálja a nemzetköziesedés folyamatát.

A hétfői tárgyaláson részt vett Prof. Dr. Kovács Melinda rektor, Prof. Dr. Kanizsay Endre Mezőgazdasági- és Élelmezésügyi Főtanácsadó, aki sokat segített a magyar-szudáni partnerség kialakításában, Kocsis-Simon Ágnes, nemzetközi igazgató valamint Cserjési Mónika és Hahn László nemzetközi koordinátorok.

Címkék: szudán, tárgyalás, kaposvári egyetem, képzés, kultúra