A szennai Fekete László Általános Iskola diákjainak Betlehemes műsorával kezdődött az idősek karácsonya a Liget Otthonban. Hatvan itt élő és gondozott vett részt a programon. A nyugdíjasok is örömmel készülnek a karácsonyra minden évben, olyannyira, hogy apró ajándékokat is készítettek, melyeket a résztvevők között osztották szét.

Az intézmény vezetője azt mondja: szeretnék az itt élők számára is meghitté tenni a karácsonyt.

"Mindenképpen érezzék azt, hogy bár nem családban élnek már, de a december az adventről, a ráhangolódásról szól. Egy kicsit közelebb hozzuk egymáshoz őket. Szeretjük bevonni a családtagokat, a hozzátartozókat, és a lakók többsége aktívan részt vesz a kézműves foglalkozásokon, és segíti az ajándékozást, a díszítést is." - mondta el az intézmény szakmai vezetője Lelovicsné Tóth Éva.


Karácsony a Liget otthonbanKarácsony a Liget otthonbanKarácsony a Liget otthonbanKarácsony a Liget otthonbanKarácsony a Liget otthonbanKarácsony a Liget otthonbanKarácsony a Liget otthonbanKarácsony a Liget otthonban
Karácsony a Liget otthonban
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az ünnepségen a városrész önkormányzati képviselője Perlaki József és Kaposvár polgármestere Szita Károly is részt vett és megköszönte az itt dolgozók munkáját.

"Az önök nevében és a magaméban is köszönetet mondok a Liget Otthon valamenyi dolgozójának egész éves munkájáért, és azért, hogy velünk vannak, hogy itt vannak és törődnek mindnyájunkkal. Az ő munkájuk nélkülözhetetlen, hogy együtt tudjunk maradni." - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Torma János a Népjóléti Bizottság elnöke a karácsonyfát, Pelaki József önkormányzati képviselő szaloncukrokat, Szita Károly polgármester pedig csomagokat ajánlott fel az itt élők számára.

Címkék: Karácsony, Liget otthon, szépkorú, nyugdíjas, ünnep, kultúra