Közös kutatási projektek, hallgató-és oktatócsere - mindez megvalósulhat a napokban aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően.

„A vietnámi Can Tho Kaposvár testvérvárosa, ez a kapcsolat az egyetemek együttműködésével még tovább erősödhet és mélyülhet. A következő lépés, hogy megtöltsük tartalommal a szerződést” - mondta Prof. Dr. Józsa Krisztián a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának dékánja, aki a somogyi megyeszékhely delegációjával utazott a vietnámi városba.

A látogatás idején Can Tho városban Magyar Kulturális Hetet tartottak, így a somogyi megyeszékhely és a campus is bemutatkozhatott.

A két intézmény szorosan együttműködne a neveléstudomány és az agrár területén is. A kapcsolat elmélyítése érdekében a közeljövőben a vietnámi Can Tho Egyetem delegációja látogathat a kampuszra.

A Kaposvári Egyetem így már négy vietnámi intézménnyel működik együtt és jelenleg is több vietnámi hallgató tanul itt. A megújított Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram jóvoltából pedig még többen érkezhetnek majd.

Címkék: Vietnám, kutató, együttműködés, oktató, hallgató, egyetem, nemzetközi, kultúra, Kaposvár