A Kaposvári Nagypiac is csatlakozott idén az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. A november 16. és 24. közötti időszakban az intézmény számos programmal és akcióval hívja fel a figyelmet a háztartási hulladékok visszaszorítására, amihez mi, átlagemberek is sokat hozzátehetünk. Szombaton például bárki elvihette megunt pólóját, vagy egyéb textilanyagát a piacra, ahol az önkéntesen többször használható bevásárlótáskát varázsoltak belőlük. Az ilyen táskákkal könnyen ki lehet váltani a nejlonszatrokat és zacskókat, amivel nagyban hozzájárulhatunk a környezetünk védelméhez.

Kaposvári Nagyik is segédkeztek az előre kiszabott anyagok varrásában. Az így készült táskákat a vevők megkapták ajándékba a piactól. Egy másik standnála a Kaposvári Mosipelusosok klubja a mosható pelenkákat mutatta be az embereknek, amelyek könnyen használhatók és környezetbarátak.


Hulladékmentes piacHulladékmentes piacHulladékmentes piacHulladékmentes piacHulladékmentes piacHulladékmentes piac
Hulladékmentes piac
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Nagypiac a héten tovább folytatja tevékenységét: A Bőszénfai Szarvasfarm lakói számára az emberi fogyasztásra már nem alkalmas, de még fogyasztható zöldségeket és gyümölcsöket összegyűjtik és elektromos autókkal kiszállítják.

Az árusok által elhasznált faládákat is összegyűjtik a piacon, melyeket a rászoruló családoknak juttatnak el tüzelő és gyújtós formájában. A műanyagládákat is újrahasznosítják: őstermelők számára áru tárolás és szállítás céljára adják oda.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjairól további információk elérhetők ide kattintva.

Címkék: hulladékcsökkentés, piac, Kaposvár, kultúra