A délelőtti ünnepi programok után este a Szívárvány Kulturpalotában folytatódott a megemlékezés Kaposváron. A gálaesen Szita Károly polgármester köszöntőjében kiemelete, hogy 1956 forradalma ma is megtartó erő, közös örökségünk, mely felemel és büszkévé tesz.

A szerda esti ünnepi gálaműsoron kiderült: a 2012-ben Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított Szabadságért Kaposvár Emlékérmet idén Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Csiky Gergely Színház egykori, a Nemzeti Színház mai tagjának adományozta a közgyűlés.


Csurka László átveszi a Kaposvárért Szabadság Emlékérmet (Fotó: Kaposvári Városháza)Csurka László átveszi a Kaposvárért Szabadság Emlékérmet (Fotó: Kaposvári Városháza)Csurka László átveszi a Kaposvárért Szabadság Emlékérmet (Fotó: Kaposvári Városháza)Csurka László átveszi a Kaposvárért Szabadság Emlékérmet (Fotó: Kaposvári Városháza)Csurka László átveszi a Kaposvárért Szabadság Emlékérmet (Fotó: Kaposvári Városháza)Csurka László átveszi a Kaposvárért Szabadság Emlékérmet (Fotó: Kaposvári Városháza)
Csurka László átveszi a Kaposvárért Szabadság Emlékérmet (Fotó: Kaposvári Városháza)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A színművész 1955 és 1958 között volt a kaposvári társulat tagja mint segédszínész. Csurka László nemzedékének azon kiváló képviselői közé tartozik, akiknek a forradalom alatt és az azt követő diktatúra során tanúsított magatartására tisztelettel gondolhatunk. A színész a kitüntetést szerda délelőtt vette át a Városházán, mivel az esti gálán nem tudott részt venni budapesti színházi elfoglaltsága miatt.

A gálaest zenés-táncos műsorral zárult, melyet teljes terjedelmében visszanézhetnek nálunk.

Címkék: Csurka István, Szabadságért Kaposvár Emlékérem, gálaest, Szivárvány, kultúra