2019. 11. 20-án új programsorozat indul a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. 17 órától Révész Sándor EMeRTon-díjas énekes lesz az intézmény vendége, aki azonban nem koncertezni érkezik Kaposvárra. A Rocklegendák a könyvtárban elnevezésű beszélgetéssorozat vendégei azért keresik fel a megyeszékhelyet, hogy életútjukról, munkásságukról meséljenek.

A könyvtár nem titkolt célja a rendezvénysorozat elindításával, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben gyűjteményükben nem csak könyvek, hanem például zenei CD-k, bakelitlemezek, kották is találhatóak és kölcsönözhetőek.

Az úgynevezett médiatár kínálatának népszerűsítésére nem csak a novemberben induló sorozatot hívja életre a könyvtár. Októbertől az eddig csak kiegészítő könyvtárjegyként váltható (zöld) médiatári jegy önmagában is megváltható, azaz, aki csak CD-t, DVD-t, lemezre mondott hangoskönyvet keres, az mostantól 7700 Ft helyett már 4400 Ft-ért megválthatja egyéves tagságát. A beiratkozási díj összege számos kedvezménnyel azonban tovább csökkenthető.

Címkék: rocklegenda, szolgáltatás, előadás, könyvtár, kultúra