Ma délután hivatalosan és hagyományosan a Szigetvári utcai idősek klubjában kezdődött meg az idősek hónapja rendezvénysorozat Kaposváron. A 30 éve működő klub tagjait a közeli óvoda kis gyermekei köszöntötték és Szita Károly polgármester is beszélt a megnyitón.

"Akkor, amikor aktívak voltak, akkor kétkezi munkával járultak hozzá ennek a városnak a fejlődéséhez, most pedig bölcsességükkel és ez a bölcsesség az, amelyik megtart bennünket a jó úton. Isten éltesse valamenyiüket a mai napon is, az év minden egyes napján, kívánok nagyon jó egészséget valamennyiüknek." - köszönötte a szépkorúakat Szita Károly.

idősek hónapja

Az október havi programsorozat azonban már délelőtt kezdetét vette a Szivárvány Kultúrpalotában. Az Idősek Közösségeinek Somogy Megyei és Kaposvári Szövetsége egy kulturális találkozóra hívta a megye időseit és fiataljait egyaránt.

"Ez szigorúan és most már évek óta nagyon nagy közösség építő rendezvény. Mi már odáig jutottunk, hogy nem csak a nyugdíjasok vannak köztünk, hanem a gyerekeik, unokáik. Tehát már olyanra nőtte ki magát, hogy a tehetséges generációk lesznek ma itt egészen Siófoktól Barcsig." - árulta el az Idősek Közösségeinek Somogy Megyei és Kaposvári Szövetségének elnöke, Horváth Gáborné.

idősek hónapja

A következő egy hónapban számtalan rendezvénnyel várják a szépkorúakat Kaposváron. A legnagyobb rendezvényt pénteken délután az új Kaposvár Arénában tartják több ezer nyugdíjas közreműködésével.

Címkék: generációk, programsorozat, idősek hónapja, kultúra