A második szeptemberi ünnepségen a 2018 augusztusa és 2018 októbere között született gyermekeket köszöntötték.

"A szülők a legfőbb szövetségeseink abban, hogy megállítsuk a népességfogyást és gyarapítsuk Kaposvár lakosságát. Összetartozunk, együtt el tudjuk érni ezt a célt" - emelte ki Szita Károly, polgármester, aki megjegyezte: közös ünnepe ez a városnak, és megköszönte a szülőknek, hogy megajándékozták Kaposvárt gyermekeikkel.

Az emléklapokat - rajtuk a fára került levél bronzmásolatával - szokás szerint Szita Károly polgármester adta át.

Az első Életfákat már 17 éve, hogy elültették. Ezt követően állították az első bronz Életfát, a rajtuk szereplő gyermekek közül többen ma már 13-14 évesek. A második Életfára felkerült első levélkék névadói közül többen pedig már 8 évesek.

A fákra a Kaposvárra született gyermekek nevével és születési dátumával ellátott levélkék kerülnek fel, valamint azoké, akik ugyan más városban látták meg a napvilágot, de már állandó kaposvári lakosok.

Az első fát 2006-ban állították, amely 2120 névvel telt be. A 2011-ben állított második Életfára felkerült levélkék száma már meghaladja a 2900-at, amely hamarosan be fog telni, mivel ezen 3600 gyermek neve fér el. Amint elfogynak a helyek az ágakon újabbat fog állítani a város. 

Címkék: születés, életfa, gyermek, városliget, család, Kaposvár, kultúra