Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az eseményen példaértékűnek nevezte a kormány, a helyi önkormányzat és a szakképzési centrum összefogását a Kaposvári Szakképzési Centrum Rudnay Gyula Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma modernizációjáért.

Egyben reményét fejezte ki, hogy a fejlesztés eredményeként több továbbtanuló választja a szakképző intézményt, szakmájuk gyakorlásával pedig hozzájárulnak Tab és környéke erősödéséhez.

Hangsúlyozta: a 21. század követelményeinek megfelelő oktatás megteremtéséhez szükség van arra, hogy a szakképzés karrierlehetőséget jelentsen, a vállalatok partnerei legyenek az oktatási intézményeknek, megújuljanak az oktatók, valamint a szakképzés infrastruktúrája. Ezt a célt szolgálja a kormány által elfogadott szakképzési stratégia - mondta.

Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte, a hat évtizede működő, színvonalas képzéseiről országosan is ismert iskola történetének legnagyobb és régóta várt fejlesztése a mostani.

Kiemelte: a mintegy 4700 lakosú Tab komoly fejlesztési időszakot tudhat maga mögött, a kisváros az elmúlt években 3,6 milliárd forint pályázati forrást nyert el a beruházásaihoz.

Schmidt Jenő, Tab polgármestere arról szól, hogy a város fontos feladatának tartja megtartani a területén működő vállalkozásokat és a munkahelyeket. Ehhez tudásbázisra van szükség, ennek biztosításához a Rudnay szakgimnázium működése is hozzájárul.

Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja beszámolt arról, hogy a Rudnay szakgimnázium rekonstrukciója keretében az elmúlt két évben elvégezték az épület energetikai korszerűsítését, a tető, a vizesblokkok felújítását és az ingatlan külső és belső festését is.

Az iskolába mintegy 300 diák jár, akik ipari, mezőgazdasági, rendészeti, ügyviteli képzéseken vesznek részt.

Címkék: Rudnay, felújít, épület, Tab, szakképzés, iskola, kultúra