Egy első osztályos kisgyermek iskolai várakozásait mesélte az ELTE neveléstudományi intézetének vezetője az érdeklődő pedagógusoknak. Nagy felelősség hárul a tanárokra abban, hogy a kezdeti érdeklődést és kiváncsíságot fenn tudják tartani az általános, a középiskola majd azt követően az egyetem végéig. A pedagógusoknak a különböző változásokra gyorsan kell reagálnuik.

- Nagyon gyorsan változik a világ körülöttünk, mindig vannak régi dolgok, amiket újra kell gondolni és azt gondolom, hogy ez pont ennek a szellemiségében kell működjön. Tanulni mindíg kell és mindig tudunk tanulni, minden egyes pillantban, az életben. A szürke hétköznapok napi problémáiból éppúgy mint egy tananyagnak az átadásából - nyilatkozta Gálovics Edit, a Kaposvári Kleblesberg Kollégiumi Központ szakmai igazgatója.

A Kaposvári Klebelsberg Kollégium 2003-as átadása óta törekszik arra, hogy képezze a pedagógusokat, ezzel pedig bővítse a diákok tudását is.

null

- Itt valamikor kukoricaföld volt, azóta a 17. tanévben, minden évben 100-120, az előző években végzős diákunk ment el innen és biztos vagyok benne, hogy olyan csomaggal, olyan szellemi töltettel és olyan iránnyal, hogy az országunk javára váltak - tette hozzá dr. Giber Vilmos, a Kaposvári Klebelsberg Középiskola Kollégium intézményvezetője.

Dér Tamás alpolgármester köszöntőjében is a nevelés fontosságára hívta fel a figyelmet. A pénteki konferencián az iskolába járás, a tanulni tanulás és az alkotó tanulás témaköreit dolgozták fel a résztvevők.

Címkék: tanítás, pedagógus, konferencia, kultúra