Koncertek, ökumenikus imaóra, gyermekprogramok és filmevetítés is lesz a szakrális művészetek kaposvári hetén. Egy hétfői sajátótájékoztatón Varga László megyéspüspök elmondta: az egység jegyében szeretnék megvalósítani az idei programsorozatot.

Az Ars Sacra Fesztivált 2007 óta rendezik meg országszerte. Kaposvár hetedik alkalommal csatlakozik a kezedményezéshez. Idén is változatos, lélekemelő progamokkal készülnek a szervezők.

- A művészet számtalan ága kell, hogy megjelenjen ezalatt a hét alatt és nagyon fontos értékként jelenítjük meg ebben az évben, hogy eljussunk olyan intézményekbe ahol az ott élők esetleg kevesebb ilyen élmény részesévé tudnak válni - nyilatkozta Tolnai Mária, a Kaposvári Szakrális Művészetek Hetének szervezője.

Így lesz rendezvény a hajléktalanszállóban, az anyaotthonban és a Napsugár Központban is. A város kulturális referense szerint ez a fesztivál is tovább erősítheti Kaposvár közösségét.

- Mi Kaposváron tulajdonképpen egy közösséget alkotunk. Egy közösség vagyunk és egyrészt öröm és hála, hogy ebbe bekapcsolódhatunk, másrészt pedig kötelesség, hogy ebbe bekapcsolódjunk - tette hozzá Jágerné Katona Zsuzsanna.

null

A kaposvári Szakrális Művészetek hete megnyitója szombaton este 18 órakor lesz a Székesegyházban, majd a Csiky Gergely Színház művészei és az evangélikus Lélekvár ad koncertet. Ezt követően egészen szeptember 22-ig várják a lélekben töltekezni vágyókat több helyszínen is a városban.

Címkék: ars sacra, fesztivál, kultúra, kaposvár