Több tucat koncert, gyermekprogramok, kiállítások és finom balatoni borok is várják a kaposváriakat a 10. Miénk a Város Fesztiválra. A pénteken kezdődött összművészeti fesztiválon, a többi között Fenyő Miklós, Radics Gigi és Rúzsa Magdi is fellép. A megnyitón a Somogy Zenekar lemezbemutató koncertje előtt Kaposvár polgármestere Szita Károly kiemelte: a városlakók egy összetartó, igazi erős közösséget alkotnak.

"Egy igazi szimbóluma volt ez akkor Kaposvárnak, mert a válság közepén építkeztünk mert ezt akartuk. Akkor talán még nem is gondoltuk, hogy a tizedik esztendő elmúltával is hasonlóképpen köszönthetjük ma Önöket. Mutatja a kaposváriak akaratát és összetartozását. És tényleg összetartozunk." - tette hozzá a polgármester.

A megnyitó beszéd után a Somogy Zenekar mutatta meg első lemezét egy jó hangulatú koncert keretén belül. A koncertről hoztunk is egy rövid részletet.

A fesztivál egyébként idén minden eddiginél zöldebb, vagyis környezettudatosabb lesz. A szervezők például nagyjából ezer darab jó minőségű úgynevezet RePohárral látták el a rendezvény vendéglátó egységeit. Ezek a poharak többször használatosak és sokkal tartósabbak egyszer használatos társaiknál. A cél ezzel is az, hogy minél kevesebb szemét termelődjön a három nap alatt. Arról pedig, amit végképp ki kell dobni, a kaposvári hulladékgazdálkodási szolgáltató gondoskodik.

RePohár
RePohár

A cég 3 darab nagy méretű és 20 darab kisméretű kék kukát telepített a belváros számos pontjára. Ezekbe a természetesen szelektíven lehet gyűjteni a hulladékot. Az edényeket a szolgáltató munkatársai hétfőn hajnalban szállítják el a fesztiválhelyszínekről.

Címkék: repohár, somogy zenekar, Miénk a város, megnyitó, fesztivál, kultúra