Az idei Szakmák Éjszakáján nagy volt az érdeklődés a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnázium képzései iránt. Az egészségügyi pályát különböző ösztöndíjakkal is megpróbálják vonzóvá tenni a fiatalok számára. Az intézmény fenntartója a mai naptól a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara és egy új képzési modellt vezetnek be.

- Az egészségügyi ágazat felismerte azt az érdekét, hogy ha egységes rendszerbe szervezi az egészségügyi képzési rendszereket középfokon, felsőfokon, továbbképzés, felnőttképzés tekintetében, akkor nagyobb esélye van a szakdolgozó utánpótlás biztosítására. Ezt alapozta meg a pécsi modell. Sikerült a tanulói létszámot megsokszorozni az egészségügyi középfokú szakképzésben, illetve összeadódnak az energiák, a tudás az egyetem szintjén és a felsőoktatás, a gyakorlati képzés a klinikánkon - tette hozzá Palotás József, a Pécsi Tudományegyetem szakképzési és továbbképzési igazgatója.

Azzal pedig, hogy a pécsi campus lett a fenntartó, magas színvonalú tudás bázishoz jutott az intézmény.

- Az intézményünk szakmailag önálló intézménnyé válik, ugyanakkor szakmai támogatást fogunk kapni a Pécsi Tudományegyetemtől. Ez országos szinten is elmondható, 9 intézmény került át a különböző egyetemekhez és tulajdonképpen az oktatás színvonalán próbálnak azzal segíteni, hogy egységessé válik és szakmailag támogatják a szakképző iskolákat - nyilatkozta Veiger Katalin, a PTE - Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola intézményvezetője

Az idei évben a kilencedik évfolyamra a beiskolázás már megtörtént. Pótfelvételi eljárást nem kellett hirdetni sem a szakközépiskolai, sem a szakgimnáziumai osztályra. Mindkettő teljes létszámmal indul szeptember másodikán.

Címkék: fenntartó, Pécsi Tudományegyetem, kultúra