75 évvel ezelőtt, 1944-ben kezdődött el a zsidó lakosság tömeges deportálása Magyarországról. Hét és fél évtizeddel ezelőtt Somogyból 6000, Kaposvárról pedig csaknem 3500 embert vittek a haláltáborokba. A somogyi megyeszékhelyen, a zsidó temetőben vasárnap délelőtt a holokauszt áldozataira emlékeztek.


A holokauszt áldozataira emlékeztek KaposváronA holokauszt áldozataira emlékeztek KaposváronA holokauszt áldozataira emlékeztek KaposváronA holokauszt áldozataira emlékeztek KaposváronA holokauszt áldozataira emlékeztek KaposváronA holokauszt áldozataira emlékeztek KaposváronA holokauszt áldozataira emlékeztek KaposváronA holokauszt áldozataira emlékeztek KaposváronA holokauszt áldozataira emlékeztek Kaposváron
A holokauszt áldozataira emlékeztek Kaposváron
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A zsidó temetőben többek között Szita Károly polgármester, Róna László a Kaposvári Zsidó Hitközség elnöke, valamint Goldmann Tamás, a MAZSIHISZ alelnöke is beszédet mondott.

A Dél-Dunántúl zsidó hitközségeinek képviselői és a résztvevők az emlékezés lángja mellett, koszorúkkal és kövekkel is lerótták kegyeletüket az urnánál, melyben az auschwitzi koncentrációs táborból származó hamvakat is őríznek.

Címkék: Shoá, holokauszt, zsidó, megemlékezés, Kaposvár, kultúra