Lengyel-Annafürdőn, a Gyulaj Zrt. gondozásában került megrendezésre „Az év erdésze-2019” verseny az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi, 150. Vándorgyűlését megelőző két napon - írják a somogyi erdőgazdaság honlapján.

A versenyen - az ország minden részéről érkező, a házi versenyeken legjobbnak bizonyult - 22 erdésztechnikus, versenyen kívül további határon túli három magyar versenyző mérhette össze tudását.

Balról jobbra: Péter Krisztián - II., Kocsis István Attila - I., Lipóczky Dániel - III.
Balról jobbra: Péter Krisztián - II., Kocsis István Attila - I., Lipóczky Dániel - III.

Az elméleti rész felismerésből és egy rendkívül összetett tesztből állt.

A gyakorlati feladatokat az erdőgazdasághoz tartozó Lengyel-Annafürdő környéki erdőkben kellett megoldani. Az egyes versenyszámok helyes megoldása nagy gyakorlati jártasságot igényelt. A hagyományosnak mondható feladatok mellett (választékolás, gyérítés-jelölés, élőfakészlet meghatározás) újszerű gondolkodást igénylő, készletgondozó fahasználatra kellett gyérítést jelölni, illetve kihívást jelentett a versenyzőknek, hogy magtermő állomány gyérítés-jelölését és törzsminősítését is el kellett végezni. Az erdőgazdálkodási gyakorlati feladatok mellett vadgazdálkodási ismereteket is megkövetelő versenyszámok is voltak (lövészet, trófeabírálat).

A SEFAG Zrt.-t Péter Krisztián (Zselici Erdészet) képviselte, aki összesítettben a második helyezést érte el. A verseny kiélezettségét mutatja, hogy Krisztián csupán 3,8 ponttal maradt le az első helyről.

Címkék: ezüstérem, SEFAG, dobogó, erdész, kultúra, verseny