A 230 lelkes Alsóbogát egy összművészeti fesztivál színhelye lesz a nyáron. A Bogartot a különös atmoszférájú, málladozó Festetics-Inkey kastély parkjában rendezik, évszázados fák árnyékában - jelentették be a mai sajtótájékoztatón.

- Az első évben azt a célt tűztük ki, hogy a magyar népzenei motívumokat a zenéjükben megjelenítő előadókkal fogjuk megoldani a fellépők válogatását. Mivel a helyszín gyönyörűségét is egy Szabó Balázs Bandája koncerten tapasztaltuk meg, így velük indul majd a fesztivál - tette hozzá Kisgyura Attila, a Bogart Fesztivál egyik tulajdonosa.

Rajtuk kívül a Budapest Bár és a Balkán Fanatik is fellép. Szeretnék megtartani a fesztivál családias, de minőségi jellegét, de már cégek és baráti társaságok is jelezték a részvételüket. A fesztivállal a megyét is szeretnék népszerűsíteni.

Bogart Fesztivál Fellépők

Uploaded by BogArt Fesztivál on 2019-04-23.

 - Vannak itt is olyan ékszerdobozok, mint a Káli-medencében, úgyhogy mi azt gondoljuk, hogy ezzel a fesztivállal nemcsak a fesztivált emeljük ki, hanem ez Somogy megyének is egy plusz értéket ad - mondta Luthár Kristóf, a fesztivál kommunikációs igazgatója.

A Bogart Fesztivál július 5-7-e között várja a vendégeket Alsóbogáton. A fesztivál idei alatt többféle szállást is kínálnak a kempingtől a luxusig.

Címkék: bogart, alsóbogát, fesztivál, kultúra